Wat, hoewie, waar en wanneer?
Je vindt de nodige praktische 💤 info hieronder! SUPERCHILL

Bij de start van het nieuwe schooljaar (2018-2019) lanceren de jeugdfilmorganisatie JEF, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en alle grote filmorganisaties De FilmClub!

Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren van de deelnemende scholen krijgen de mogelijkheid om lid te worden van De FilmClub en genieten zo wekelijks op school, buiten de lestijd, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms.

wat

filmaanbod
= drie programma’s
één voor kleuters
één voor kinderen 9+
één voor jongeren 15+

met titels geselecteerd door filmprofessionals, eenvoudig beschikbaar gemaakt via een digitaal platform en met EXTRA keuzevrijheid voor jongeren. Jongeren krijgen 38 films i.p.v. 25 films en kunnen dus zelf hun programma samen stellen! ????

tips
De FilmClub starten doe je in 1-2-3! We helpen je graag op weg met een infosessie bij de start van het schooljaar, heldere how to’s en een antwoord op jouw vragen.

Maar ook jij mag tips geven! Als begeleider kan je het feedbackformulier invullen – zo vaak je wil – zodat wij op basis van jouw ervaringen weten wat er werkt en waar we indien nodig moeten bijsturen.

tools
De FilmClub is meer dan film. Gebruik onze handige tutorials, leuke apps en heldere how to’s om na de film heel kort (5-15 min.) nog iets te doen met wat je net gezien hebt! Ook hier voorzien we een aanbod op maat van elke leeftijdsgroep.

Een creatieve ontlading, een informeel reflectiemoment, een spelletje, … Elke club is anders. Alles kan, niets moet.

hoe EASY

meedoen
Interesse? Registreer je school bij ‘meedoen’. Wij nemen spoedig contact op en beantwoorden eventuele vragen.

De directie van jouw school geeft toestemming en VOILA we zijn vertrokken!

Jij kiest waar en wanneer De FilmClub wekelijks doorgaat en wie (samen met jou) begeleider wordt.
TIP Deel het engagement met collega’s, ouders, leerlingen …

inloggen
Elke school die met De FilmClub van start gaat, krijgt een eigen account met toegang tot het filmaanbod en alle extra’s. Meerdere begeleiders? Gebruik dezelfde login.

Plaats nieuwsberichten op je unieke pagina en deel het nieuws met je leden! Je kan ook je logo pimpen, posters maken en recensie uploaden.

lid worden
Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren schrijven in via de school zelf. Wij helpen om het filmaanbod bekend te maken door te communiceren via onze eigen kanalen en we bezorgen je een poster bij de start van het schooljaar.

Elke leerling betaalt 20 euro lidgeld voor een volledig schooljaar film ???? of 10 euro bij inschrijving vanaf het 2e semester.

Lidgeld niet haalbaar voor de leerlingen op jouw school? Neem contact met ons voor een alternatieve regeling

wie

Begeleiders = vrijwilligers met ❤️ een voor cinema. AH FJOEW

Het kunnen leerkrachten zijn, maar ook (groot)ouders, (oud-)leerlingen, jeugdwerkers … die alleen of in beurtrol de wekelijkse bijeenkomst in goede banen en plezante bochten leiden.

De FilmClub wordt dus opgestart op initiatief van de school of van iemand verbonden met de school, mits toestemming van de directie.

Iets voor jou?  MEEDOEN

Of contacteer ons op info@defilmclub.be

waar

Op school! ‘T ZAL WEL
Richt een filmhoek in, bouw je klaslokaal om, pimp het clubhuis.

Donkere (of verduisterbare) ruimtes werken het best en denk eraan dat je even op dezelfde plek blijft zitten. Kussentje, anyone?

Dit heb je écht nodig:
een laptop + beamer + goede wifi OF een smartboard READY SET GO

wanneer

25 weken lang film
van begin oktober tot eind mei THAT’S RIGHT

met uitzondering van de schoolvakanties en 2 weken vóór kerst- en paasvakantie.

Scholen kiezen zelf de dag en het tijdstip van de vertoning, op voorwaarde dat het buiten de lesuren ⏰ doorgaat.