Wat, wie, waarwanneerhoe en vooral … waarom?
Je vindt de nodige praktische ? info hieronder! SUPERCHILL

In oktober 2018 lanceerden jeugdfilmorganisatie JEF en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), in samenwerking met verschillende filmorganisaties De FilmClub!

Wij ondersteunen scholen en organisaties in het opstarten van een eigen FilmClub. Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren krijgen de mogelijkheid om lid te worden en zo genieten ze, in hun vrije tijd, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms.

Zin om een FilmClub te starten? klik hieronder!

START EEN FILMCLUB

wat
DFC?

filmaanbod
De FilmClub stelt ieder schooljaar 5 filmprogramma’s ter beschikking:

3+ / 6+ / 9+ / 12+ / 15+

Elk programma bestaat uit 10 films die eenvoudig beschikbaar zijn via een online filmplatform. De films worden geselecteerd door filmprofessionals én jonge programmatoren.

tools
De FilmClub is meer dan film. Gebruik onze handige tutorials, leuke apps en heldere how to’s om na de film kort (5-15 min.) nog iets te doen rond de film die je net gezien hebt! Een creatieve ontlading, een informeel reflectiemoment, een spelletje, …

Om de tools te gebruiken, moet je ingelogd zijn.

wie
DFC?

voor wie?
Iedere jonge filmfan van 3 tot 18 jaar kan zich bij een FilmClub inschrijven via de deelnemende organisatie.

door wie?
Begeleiders zijn vrijwilligers
met een ❤️ voor cinema. AH FJOEW

Begeleiders kunnen leerkrachten zijn, maar ook (groot)ouders, jeugdwerkers … die alleen of in beurtrol de bijeenkomsten in goede banen en plezante bochten leiden.

van wie?
De FilmClub is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap en voormalig minister van Cultuur, Sven Gatz.

Jeugdfilmorganisatie JEF en het VAF coördineren het project.

Wil je ons bereiken?

CONTACTEER ONS

waar & wanneer
DFC?

waar
Op school! ‘T ZAL WEL In je jeugdhuis! In de bib.
Overal plek voor een FilmClub…

Dit heb je nodig READY SET GO 
Een laptop + beamer/tv + goede wifi OF een smartboard

Oh… en popcorn is toch ook wel essentieel?

wanneer

Een FilmClub = 5 of 10 filmmomenten ?

Van oktober tot juni THAT’S RIGHT ontdek je het filmaanbod met jouw leden. Elke FilmClub kiest zelf de dag en het tijdstip van de vertoning, op een vast moment (buiten de lestijd) ? om regelmatig samen te komen.

 

hoe EASY
DFC?

meedoen
Interesse om een FilmClub te starten? Registreer bij meedoen. Wij nemen spoedig contact op en beantwoorden eventuele vragen.

Bevestig je aansluiting, kies waar en wanneer De FilmClub doorgaat en VOILA we zijn vertrokken!

inloggen
Elke FilmClub die van start gaat, krijgt een eigen account met toegang tot het filmaanbod en alle extra’s. Meerdere begeleiders? Gebruik dezelfde login.

lid worden
Geïnteresseerde kleuters, kinderen en jongeren schrijven in via de school of deelnemende organisatie.

Elk lid betaalt 5 of 10 euro lidgeld ?(afhankelijk voor hoeveel filmmomenten je school of organisatie aansluit).

Lidgeld niet haalbaar? Neem contact op via info@defilmclub.be en we bekijken de mogelijkheden voor een alternatieve regeling.

waarom
DFC?

De FilmClub is een ontmoetingsplek waar jonge mensen samen ??? film kijken. Maar er is ook meer dan film! ? Na de kijkervaring zelf biedt De FilmClub ruimte voor reflectie of een korte creatieve verwerking.

De FilmClub wil een nieuwe BRAND NEW generatie filmliefhebbers doorheen het landschap gidsen; de andere film laten zien, het cinemabezoek stimuleren, de weg wijzen naar festivals … Maar De FilmClub wil ook een venster ? op de wereld zijn en jonge mensen – via film – stimuleren om na te denken over die wereld, over film als kunstvorm en over zichzelf!

De FilmClub zet in Vlaanderen en Brussel in op filmwijsheid bij kinderen en jongeren door hen onder te dompelen ? in de diversiteit van filmcultuur.