Hallo wereld!

Anne-Lise Koehler, Éric Serre / 2019 / FR

https://youtu.be/aivoE64Hb50

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De ransuil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts! De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar groot avontuur. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis en de vuursalamander. Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

In dit fantasierijk debuut van papier-maché en stop-motionanimatie ontwaakt een levendige biotoop. Samen met de dieren ontdekken kinderen tijdens Hallo wereld! stap voor stap de wereld. Met de vertelstem van Kristel Verbeke.

Het boek: Een fantastische aanvulling bij de animatiefilm is het prentenboek Zomaar een dag, bij zomaar een vijver.  Dit boek werd in 2021 uitgegeven, met dezelfde mooie beelden uit de film en tekst geschreven door Bibi Dumon Tak.

Doe-opdrachtjes: Download onderaan deze pagina de "paper toys", gemaakt door illustratrice Charlotte Dumortier. Knip ze uit en bedenk zelf hoe de dieren uit de film eruit moeten zien. Hulp nodig? Charlotte toont je hoe het moet - BEKIJK HET HIER.

Terug naar overzicht
  Duur

01:01

  Talen

Nederlands

  Leeftijd

5+

  Genres

Animatie

  Thema's

Gezin en familie
Identiteit (ik en de wereld)
Natuur en milieu

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.