De club van lelijke kinderen

Jonathan Elbers / 2019 / NL

https://youtu.be/TlNmxqVOC3s

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van De club van lelijke kinderen vraag je je af waarom! Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Dompel je volledig onder in de sfeer van de film, en speel het gratis, interactieve spel. Surf naar declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be om aan de slag te gaan.

Humo: “Het zijn loodzware thema's, die hier evenwel op een bevattelijke manier worden binnengesmokkeld in een spannend avontuur. Reken maar dat uw kinderen zullen meeleven met de kleine guerrillero.”
Terug naar overzicht
  Duur

01:31

  Talen

Nederlands

  Leeftijd

9+

  Genres

Boekverfilming
Langspeelfilm

  Thema's

Anders zijn
Burgerzin
Discriminatie en racisme
Identiteit (ik en de wereld)
(sociale) media, internet
Pesten
Onderdrukking
Politiek
Vriendschap en liefde

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.