Afrika Filmfestival selecteert …

Diverse regisseurs / BE DE GH KE SN TN

Door het promoten van Afrikaanse films draagt Afrika Filmfestival ook bij tot de ontwikkeling van de audiovisuele sector in Afrika. Afrika Filmfestival zet films met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers, in de kijker.  Voor dit programma werd een selectie gemaakt van kortfilms die eerder op het festival stonden.  Opgelet: sommige kortfilms zijn niet ondertiteld in het Nederlands, maar in het Engels. 

Zawadi (Het cadeau)
Een film van David Kinyanjui/Richard Card, 2015, Kenia, 12'
Swahili gesproken, Nederlands ondertiteld

In de Keniaanse sloppenwijk Kibera moet een tienjarige jongen wat geld bijeen krijgen voor zijn familie. Daardoor kan hij de dag niet doorbrengen met het meisje waar hij een oogje op heeft. En dat uitgerekend op de dag van haar verjaardag.

Watu Wote (All of Us)
Een film van Katja Benrath, 2016, Kenia/Duitsland, 22'
Swahili/Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De afgelopen 10 jaar is Kenia regelmatig het doelwit van aanslagen van de terreurorganisatie Al-Shabaab. Een groeiende sfeer van angst en wantrouwen heerst tussen moslims en christenen. In december 2015 tonen islamitische buspassagiers dat solidariteit kan zegevieren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Genomineerd voor Oscar Beste Kortfilm 2019.

Black Mamba
Een film van Amel Guellaty, 2017, Tunesië, 20'
Arabisch gesproken, Engels ondertiteld

Sarra, een meisje uit de middenklasse in Tunis, leidt schijnbaar het leven dat haar moeder voor haar heeft uitgestippeld: ze volgt naailessen en zal weldra trouwen met een nette jongen. Maar Sarra heeft een plan om aan haar huidige leven te ontsnappen.

Kwaku
Een film van Anthony Nti, 2015, Ghana/België, 15'
Ashanti gesproken, Engels ondertiteld

De achtjarige Kwaku woont met zijn grootmoeder Nana in een klein dorpje in Ghana. Nana is slecht te been, Kwaku helpt haar met allerlei huishoudelijke taakjes. Op een dag bedenkt hij een slim plan om geld te verzamelen voor een cadeau voor zijn grootmoeder.

Une place dans l'avion
Een film van Khadidiatou Sow, 2016, Senegal, 16'
Wolof gesproken, Engels ondertiteld 

Een radiostation kondigt aan dat een speciaal vliegtuig naar de VS klaar staat voor reizigers die wensen te emigreren. Er zijn geen formaliteiten vereist, maar het aantal plaatsen is beperkt. Moussa, die er altijd al van droomde te vertrekken, besluit zijn kans te wagen.

Terug naar overzicht
MEER AFRIKA FILMFESTIVAL?
  Duur

01:25

  Talen

Meerdere talen

  Leeftijd

15+

  Genres

Kortfilm

  Thema's

Multiculturele samenleving
Gezin en familie
Discriminatie en racisme
Religie
Vriendschap en liefde

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.